Workshop linoleumsnijden

Een linosnede in één of vele kleuren

Linoleumsnijden is een bekende hoogdruktechniek. Velen hebben het op school al eens gedaan. De basis is een linoleum plaatje, waar je lijnen en vlakken uit kunt gutsen. Alles wat je uit de plaat gutst, komt niet op je uiteindelijke druk. Alleen de hoge delen van de plaat worden ingerold met inkt en afgedrukt.

Er kan ook met verschillende kleuren worden gewerkt. Voor iedere drukgang die je uitvoert, guts je meerdere onderdelen uit de plaat. De hoge delen, die je niet hebt weggegutst worden afgedrukt.

Linoleumsnijden is een proces van 'andersom denken'. Alles wat je weg haalt, wordt niet afgedrukt. En je uiteindelijke resultaat is ook nog eens in spiegelbeeld ten opzichte van het drukplaatje.

 

Waar, hoe en wanneer ?

Het atelier is gevestigd even buiten Noordbroek, aan de doorgaande weg tussen Noordbroek en 't Waar/ Nieuw Scheemda. Dit is de Pastorieweg.

 

De kosten zijn inclusief materialen en koffie of thee met wat lekkers  25 euro per keer.

 

Linoleumsnijden leent zich als techniek goed voor het maken van kaarten, denk aan geboorte of huwelijk. 

 

Een workshop is al mogelijk vanaf 3 personen, 's Morgens van 9.30 tot 12.00 uur of 's avonds van 19.00 tot 21.30 uur. Dit kan in overleg op alle dagen van de week, behalve de woensdag.

Neem hiervoor gerust contact op via het contactformulier.