In het atelier worden verschillende workshops gegeven

 

 

Workshop grafiek

 

Maak je eigen geboortekaart, trouwkaart of kerstkaart. In het atelier staat een oerdegelijke drukpers, waar je naar hartenlust gebruik van kan maken.

 

Ontwerp je kaart en druk hem af zo vaak je wilt. Je kunt met verschillende kleuren werken, naar jouw eigen unieke fantasie en inzicht.

 

Je kunt kiezen voor een sjabloondruk, linosnede, houtsnede of drogenaald-ets. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

 

Heb je nog nooit met een druktechniek gewerkt? Geen probleem, Maaike begeleidt je naar behoefte. Je bent ook als absolute beginner van harte welkom !

 

Je kunt het hele proces dat nodig is om de kaart uiteindelijk te versturen in het atelier komen doormaken. Het aantal dagdelen en de tijden spreken we in goed overleg af.

 

 


Workshop schilderen met acrylverf

 

Ontdek de eindeloze mogelijkheden van acrylverf. Deze verf is te gebruiken op doek, maar ook op vele andere ondergronden. Denk hierbij aan een houten paneel voor in de tuin, een wijnkistje, een klein meubelstuk of een dienblad.

De verf is op vele manieren te verwerken. Transparant, maar je kunt het ook met een paletmes in dikke lagen aanbrengen. Acrylverf is geur arm en droogt snel.

Een keer in de week is er een schilderbijeenkomst, maar je kunt ook met een groepje een workshop van een dagdeel komen doen.

Je bent als gevorderde en beginner welkom. Maaike begeleidt je naar behoefte.

 

 

Hieronder staan enkele foto´s van het werk van mijn cursisten.

 Workshop textiel design

 

Ontwerp een mooie print en maak een sjabloon. Nu kun je zelf een lap naar keuze gaan bedrukken. Maak hiermee jouw unieke kussen, tas of iets anders naar keuze.

 

Tijdens deze workshop leer je hoe je je idee omzet in een geschikt ontwerp om textiel te bedrukken. Dit doe je door een sjabloon te maken, dat je op verschillende manieren op de stof kan leggen, om de verf over te brengen. Je kunt ook meerdere sjablonen maken, om meer kleuren te drukken.

Ook is het mogelijk om uit de vrije hand op de stof te schilderen.

 

Met het resultaat ga je vervolgens aan de slag om iets moois te maken. Bijvoorbeeld een kussenhoes of een tas, maar een eenvoudig kledingstuk is ook mogelijk. Misschien heb je zelf een leuk idee... dat kan natuurlijk ook!

 


Wil je alleen of met een groep een workshop komen doen, of wil je eerst meer informatie?  Gebruik het formulier hieronder.